lördag 24 juli 2010

OS 2008

Idag är det lördag och då skulle vi ta det lite lugnt och bara gå runt samt shoppa lite men så blev det inte. Vi bestämde oss tidigt, kl 9, att vi går och beställer en massage på ett ställe som heter Dragon Fly som jag hade läst om. Kl 14 beställde vi en Lavendel massage. Men först skulle vi äta frukost. Vi hoppade in på första bästa ställe där det bara satt Kineser och åt. Vi pekade och vinkade och va fick vi då? Inte vet jag men det var kaffe och dimplings med något i och några friterade bröd. Tja, det gick väl ner och mtta blev vi för några kronor. Nu hade vi ju några timmar över och då kom vi på att vi skulle gå till Jingshanparken. En otroligt fin park som är gjord av jorden som blev över då de grävde en sjö i närheten. I parken dansar, mest gammalt folk, till musik och håller på med gymnastiska övningar. De sitter även och spelar kort samt det finns ett tempel med en Budda staty på toppen. Otroligt fin park samt man har en fantastisk utsikt över förbjudna staden.
När vi gjort parken var det dags att få masagen. 250 kr styck och vilken mijö, vilket ställe, man gick till lugn musik in i små gångar upptända med värmeljus. Kom in i ett rum med dämpad belysning och låg musik. Massagen var en njutning i alla bemärkelser. Det var som att sväva på moln. En timme var alldeles för kort så det blir nog att göta ett återbesök.
Nu var det eftermiddag och då måste man ju hitta på något.
Vi letade reda på OS anläggningen sedan 2008 som ligger norr om staden och det hade jag hört att man skall vara på kvällen och det var helt fantastiskt. Vilken anläggning!!! Fågelboet, akvariet mm mm.
Det var otroligt fint att gå där när solen gått ner. Vilken ljuse som belyser de olika hallarna.

Måste bara berätta att vi blev lite hungriga innan solen gått ner så vi gick till MC-Donalds som ligger inom området. Helt otroligt, de hade vakter som släppte in folk i olika omgångar så det inte kom in för många. Hur många kineser som helst köade för att få köpa en Big Mac.

Jag skrev häromdagen om att det var många i tunelbanan när vi åkte. Haha. Det var en susning om vad vi var med om idag från OS byn. Släng in dubbelt så många som förra gången så blir det lagom.

Nä, nu är det snart sängen och nya äventyr imorgon.

Ni Hao

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar