onsdag 21 juli 2010

Förbjudna staden

Idag stälde vi klockan och gick upp tidigt för vi skulle till Föbjudna staden. Kl 8.30 var vi vid entren och det var redan massor av kineser. Nu var det inte så farligt utan vi köade i vanlig ordning och fick biljetter så vi var väl innanfr murarna vid 8.50. Det var en fantastisk sevärdhet och det var hur stort som helst. När vi gått runt där i drygt 3 timmar tyckte vi det var lagon och då kan jag säga att det var kineser där. Tusen och åter tusentals. Det var någon som sa att det besöks av minst en miljon människor om dagen och det tror jag säkert. Enormt helt enkelt.
Vi gick ut vid den södra porten mot himelska fridens torg och jag säger bara det kineser. Hur otroligt mycket folk som helst och säkert mellan 30-40 grader varmt. Knappt man pallar värmen. Inträde till Förbjudna staden är ca 62 kronor styck och tänk att en miljon besöker det varje dag?? Mycket pengar blir de.
Nu tog vi tunnelbanan. Det är enkelt att åka tunnelbana i peking. 2 kronor biljetten och det finns skyltar på engelska.
Vi drog iväg till Silk Market. Hur stort som helst med bara marknadsstånd inne. Vilket liv, vilken komers, de drog in en i affärerna och vissa pratade svenska. Komma köpa, mycket billigt, bästa kvalite... osv.
Blev erbjuden en IPhone för 250 kronor osv. Nä jag köpte den inte. Jag prutade på endel grejjer ¨så att de blev irriterade på mej.
Mat åt vi på silk market och det var en stojjig matsal med, just de, hur mycket kineser som helst och billigt, 35 kr för 2 rätter. Helt okej.

En sak som vi lärt oss i alla fall att det går inte att göra 2 sådana här saker på samma dag utan att vila emellan. På marknaden var vi helt slut så vi bröt och är nu tillbaka på hotellet. Säkert 40 grader ute i solen och klockan är nu lite över 3 på eftermiddagen så det blir att pausa lite inför kvällens aktiviteter.

Ni Ha

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar