tisdag 20 juli 2010

Himmelska fridens torg

Jepp, nu har vi gjort de första sevärdheterna. När vi vaknat gick vi till den publika delen av Förbjudna staden sedan gick vi vidare till Himelska fridens torg. Har nog aldrig sett så mycket bevakningskameror på något ställe. Minst 5 på varje stolpe. Fick till och med rönka ryggan innan vi kom in på torget.
Nu på eftermiddagen var det varmt. Säkert upp mot 35-40 i solen. Duschade precis innan vi gick ut men vad hjälpte det, kläderna var blöta som man gått i regn efter 10 minuters promenad.
Nu var det dags för mat och det finns hur många ställen som helst. Vi valde ett i mängden. VI gjorde misstaget att beställa in en rätt var som man gör i sverige men det var så mycket och gott att vi fick nästan lämna hälften. 135 kronor men det hade räckt med hälften så nu vet vi det til nästa gång.
Inga bestick heller så det blev första provet att äta med pinnar men det klarade vi bra.
Vi har även vandrat längs Whijuanfui. Gatan med alla butiker samt choppingcentra. För mycket affärer men gött och komma in i affärerna med AC.
En sidogata till detta, den ligger mellan vårt hotell och whijuanfui är den gatan de säljer all mat som är konstig. Grillade skorpioner, möss, skalbaggar osv. Hur mycket folk som helst. Ett helt skådespel. Nä, jag köpte inget men senare i veckan skall jag testa skorpion i alla fall, får väl se hur det blir med skalbaggen.

Nu är det 8 på kvällen och vi relaxar lite på hotellet fr kvällens bravader.

Ha fu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar